LBM Autoparts sponsrar Team Bennys storsatsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia

10 May 2016

Team_Bennys_porsche

LBM Autoparts AB har gått in som sponsor till Team Bennys i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Teamets ambition är att med två bilar vara med och slåss om slutsegern och förutsättningarna är goda då teamet knutit till sig två mycket erfarna förare. Jocke Mangs är tvåfaldig mästare och kom på tredje plats under säsongen 2015, och Fredrik Larsson hade topplaceringar i mästerskapet säsongerna 2009 och 2010. Fredrik Larsson har också varit framgångsrik i STCC-mästerskapet där han för två år sedan var tvåa. 2015 kom han på tredje plats. För LBM Autoparts är sponsorsatsningen den första inom svensk motorsport.

– Vi utvecklas snabbt som företag och flyttar hela tiden fram vår position som en ledande skandinavisk helhetsleverantör av reservdelar till växellådor. Sponsorsatsningen är ett led i vår ambition att nå ut till en ännu bredare marknad och Porsche Carrera Cup är helt rätt miljö för oss att exponera vårt varumärke. Det är en kvalitetsmedveten och engagerad publik på tävlingarna som har stort motorintresse, och det är också en tävlingsklass där det ställs mycket höga tekniska krav. Att Team Bennys dessutom har en stark ambition och de rätta förutsättningarna att vara med och slåss om tätplaceringarna gör satsningen extra intressant för oss, säger LBM Autoparts VD Erik Stålebo.

Tävlingspremiären för årets Porsche Carrera Cup Scandinavia är i Skövde den 1 maj och sedan följer ytterligare fem deltävlingar innan tävlingssäsongen avslutas den 24 september på Ring Knutstorp. Rolf Andersson som är en av Team Bennys två teamägare är tacksam för sponsorstödet från LBM Autoparts och han ser fram mot en spännande tävlingssäsong.

– Vi satsar hårt och det är toppen som gäller för oss. Jocke och Fredrik får slåss om det och båda inleder säsongen med lika förutsättningar. Vem som ska matchas hårdast i slutet av mästerskapet får resultaten och tabelläget bestämma.

På de svenska banorna gjorde Porsche Carrera Cup Scandinavia stor succé under 2015. Det var lite av en nystart för serien då en ny bilmodell lanserades inför säsongen. Tolv stycken Porsche 911 GT3 Cup i 991-generationen, byggda av Porsche Motorsport i Weissach enbart för racing, kom till Sverige. Bilarna kördes tillsammans med ett antal äldre 911 GT3 Cup (997), som deltog i Porsche Approved Cup. I år är det ett 20-tal bilar och förare som slåss om slutsegern.

Porsche har ett starkt engagemang i Porsche Carrera Cup som körs i åtta olika länder runt om i världen. Samtliga Porsche Center i dessa länder är engagerade genom olika former av kundaktiviteter under mästerskapen. Det handlar om körevent kopplade till tävlingshelgerna, bilutställning inne i depån vid samtliga race samt möjligheten att kunna bjuda in sina kunder för att titta på högklassig racing under trevliga former. Aktiviteterna är uppskattades och man fortsätter att utveckla konceptet under 2016. Erik Stålebo hoppas också att sponsringen av Team Bennys ska väcka engagemang hos LBM Autoparts kunder.

– Samarbetet med teamet är så färskt att vi ännu inte hunnit planera några kundaktiviteter, men givetvis hoppas vi få möjlighet att bjuda in kunder till några av tävlingsdagarna. Vi kommer också att regelbundet informera om hur det går för teamet via bland annat vår hemsida, avslutar Erik Stålebo.