Fredrik Larsson i Team Bennys vann Porsche Carrera Cup!

12 oktober 2016

STCC-final Ring Knutstorp.

Han kom till finalen på Ring Knutstorp i ledning.
Och åkte hem som mästare. Fredrik Larsson i Team Bennys, som LBM Autoparts sponsrat under säsongen, erövrade guldet i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Under våren gick LBM Autoparts AB in som sponsor till Team Bennys i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Teamets ambition var att med två duktiga förare vara med och slåss om slutsegern. Jocke Mangs som är tvåfaldig mästare och Fredrik Larsson som hade topplaceringar i mästerskapet säsongerna 2009 och 2010. Årets tävlingssäsong blev en stor framgång med Fredrik Larsson som totalsegrare och med Jocke Mangs på tredjeplats.

Fredrik Larsson blev ordentlig gratulerad efter triumfen på Ring Knutstorp i Skåne den 24 september. Glädjen delade han med teamchefen Rolf Andersson, hela Team Bennys och inte minst Jocke Mangs.
Det här var riktigt skönt. Jag saknade den här titeln och ville verkligen vinna. Men den satt långt inne och det var lite väl pressat den sista tävlingshelgen, medgav en leende Fredrik Larsson.
Teamchefen Rolf Andersson var minst lika glad som mästaren.
Jag är så glad för hela teamet och det är underbart att Fredrik fick chansen att ta ett mästerskap igen. Killarna har gjort ett kanonjobb, sa en rörd och hes Andersson i samband med prisutdelningen.

Årets sju tävlingshelger har dragit mycket publik och intresset för tävlingsklassen är stort. Det var också det som LBM Autoparts VD Erik Stålebo hoppades på när beslutet om att sponsra teamet togs i våras.

Porsche Carrera Cup är helt rätt miljö för oss att exponera vårt varumärke. Det är en kvalitetsmedveten och engagerad publik på tävlingarna som har stort motorintresse, och det är också en tävlingsklass där det ställs mycket höga tekniska krav. Att teamet haft så stora framgångar med Fredrik Larsson som totalsegrare är fantastiskt roligt. Nu ska vi utvärdera den här sponsorsatsningen och vi är inte främmande för att det kan bli aktuellt med fler sponsorprojekt framöver, säger Erik Stålebo.

STCC-final Ring Knutstorp.

Mästerskapet (slutställning).
1. Fredrik Larsson, Team Bennys, 211 poäng
2. Philip Morin, 203
3. Jocke Mangs, Team Bennys, 183